Pagini

joi, 15 ianuarie 2015

Prima vizita la stomatolog

Prea mult timp a trecut, fara ca macar sa imi dau seama, de cand am postat ultima oara pe blog. Mi-a fost dor, eram pe cale sa renunt, dar am primit cateva mesaje care m-au facut sa ma razgandesc. Daca sunt mamici care au gasit util blogul, mi-am spus ca merita efortul.

Experimentam si cochetam cu un nou proiect si anume Atelierul mami pentru doi, aici facem lucruri minunate cu manutele noastre, iar toate veniturile obtinute din vanzari aferente anului 2015 vor fi donate catre asociatii non profit.

Am trecut multe obstacole de la ultima postare, dar avem si multe progrese: Radu are primii dintisori, iar Vlad a fost prima oara la un control stomatologic.

Am petrecut Craciunul la Sibiu, l-am cunoscut pe Mos Craciun, ne-am bucurat de zapada si ne-am reintalnit cu prieteni mai vechi, printre care si Florin Moga, stomatolog in zona Valea Aurie din  Monicipiul Sibiu. Am profitat de ocazie si i-am trimis pe baieti la control.

Vizita a fost un real succes. Domnul doctor s-a purtat frumos cu Vlad, s-au jucat, iar la final au organizat si o mica sedinta foto pentru mami :). A contat mult faptul ca Vlad il cunostea pe domnul doctor si desi a fost putin intimidat la inceput de aparatura din cabinet, s-a relaxat pe parcursul consultatiei. Cu siguranta vom mai merge la el. La plecare, spre deliciul lui Vlad, a primit si o manusa umflata, care l-a amuzat teribil. 

As vrea ca frica de stomatolog sa devina un mit.

Domnul doctor i-a laudat dintii lui Vladut, (va dati seama cat mi-a crescut mie inima) a spus ca sunt drepti si nu sunt probleme. La Radu in schimb, ma astept sa trag cu dantura pentru ca isi suge degetelul si nu am reusit sa i-l inlocuiesc cu altceva. In ultima perioada am tot cautat metode, dar pana acum nimic nu a dat rezultat, adevarul e ca e inca mititel (are 8 luni,  il mai alaptez noaptea), dar nu ma dau batuta asa usor.

De cand i-au dat dintisorii lui Vlad ma tot intrebam: Cand ar trebui sa il duc la un consult stomatologic. In ulele parti scria ca de la doi ani, in altele mai devreme, cert este ca nu am gasit doua raspunsuri la fel. Domnul doctor mi-a dat un raspuns care mi s-a parut mai mult decat adecvat: Inainte sa apara problemele.


4 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca ai revenit, Diana! De multe ori cand ma uitam in blogroll vedeam ultima ta postare si ma intrebam de ce nu ne mai dai nici o veste.
    Ma bucur ca sunteti bine. Felicitari pentru prima vizita la stomatolog!
    Sper sa scrii mai des de acum, mie imi face placere de fiecare data sa te citesc. Si voi urmari cu drag si atelierul, am dat add pe Facebook ca sa aflu ce faceti acolo. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Raluca, ma bucura prezenta ta, o sa ma straduiesc sa tin pasul cu voi, desi sunteti tare harnice :). Acum e si Radu mai maricel, in aprilie incep si serviciul, o sa imi fac cate putin timp pentru toate. Mi-ar fi placut sa merg si la activitati comune cu alte mamici si copii, dar din pacate mama e numai una :)))

      Ștergere
  2. Înțeleaptă decizia asta de a-l familiariza pe Vlad cu vizita la cabinetul stomatologic. Îmi place să cred că va reveni cu plăcere acolo de fiecare dată.
    Toate cele bune, Mami pentru doi! Și sănătate! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sper si eu. Putin frica probabil o sa ii fie dupa prima interventie dar ma straduiesc sa nu devina ceva traumatizant :)

      Ștergere