Pagini

vineri, 9 mai 2014

Ce crema de protectie solara folositi pentru copiii vostri si cu ce factor?

Astazi am fost sa imi ridic concediul medical si intamplarea face ca doctorita de familie are cabinetul langa mall, evident am intrat si foarte previzbil: nu m-am putut abtine si am cumparat palariute de soare, ca doar vine vara si slip de baie pentru Vladut, v-am spus ca vreau sa il trimit la mare cu tati anul asta, chiar daca eu si fratiorul nu o sa putem merge. In plus, nu am rezistat nici unei camasute cu papion, tot pentru Vladut, consolandu-ma apoi cu idea ca i-ar fi trebuit oricum pentru botezul lui Radu.
 
Toate mi s-au parut foarte scumpe, dar cum nu prea reusesc sa pun in aplicare principiul "omul gospodar isi face vara sanie si iarna car", am suportat consecintele si am renuntat la un Grande Caramel Macchiato cu frisca, decofeinizat si o tarta cu lamaie de la Starbuks (pe care le aveam incluse in programul de azi).
 
Si daca tot ne pregatim pana la capat, am zis sa ii cumpar si o crema de plaja. M-am tot invartit printre rafturi si din cauza ofertei variate, dupa o jumatate de ora de citit etichete am plecat cu mana goala si hotarata sa o caut pe cea de anul trecut, in speranta ca nu a expirat.
 
Vara trecuta am fost foarte multumita de crema, Vladut nu s-a ars deloc si nici nu a trebuit sa il dau de prea multe ori. Nu prea sta la uns, nu ii place, dar am luat o crema tip spray de la Nivea (era la reducere cand am luat-o si am dat pe ea atunci vreo 20 de lei, acum am vazut-o pe raft cu 40 si de asta m-am hotarat sa o caut pe cea veche) si ii placea senzatia de pulverizare, cred ca il racorea putin, asa ca ma lasa sa il dau. Crema are factor de protetie 50 si e rezistenta la apa (si spre surprinderea mea, chiar a fost), il dadeam cu ea doar de 2 ori pe zi (dimineata si dupa-masa cand mergeam la plaja).
 
Mamicile din grupul meu de facebook vorbeau despre crema de plaja si spuneau ca pediatrii le-au recomandat spf 30. Noua pediatra ne-a spus ca pana la 2 ani sa folosim 50 apoi 30, sau daca e mai mare sa folosim totusi 50 daca e prima data cand merge la mare, apoi in anii urmatori putem incerca 30.
 
Cremele cele mai recomandate de mamici au fost: Anthelios dermopediatric (mie asta mi s-a parut foarte scumpa - in jur de 65-70 de lei (mie nu mi se pare ca merita sa dai pe o crema de plaja mai mult de 30 de lei), mai ales ca o folosim doar 2 saptamani zi de zi, in rest sporadic), crema de la Nivea de care v-am spus, Bioderma cu spf 50+ si Avene cu spf 50.
 
Voi ce creme de plaja folositi si cu ce factor de protectie? Daca se poate si un pret aproximativ, v-as fi recunoscatoare.

5 comentarii:

  1. NU o mai folosi pe cea de anul trecut: chiar daca e in termen de valabilitate, ea expira la cateva luni de la prima deschidere. Sau cel putin a noastra asa este. Ce am folosit noi? In primul an (Andrei avea 7 luni, apoi 9 luni) Bioderma 50 + (aceea portocalie, de bebelusi, caci era f mic). Apoi, anul trecut (1 an si 7 luni, tura a doua: 1 an si 9 luni) tot Bioderma 50+, dar astfel: in prima tura l-am dat dimineata, dupa masa (dupa 18) nu il mai dadeam. Apoi in tura a doua -adica in septembire, il mai dadeam doar daca depaseam ora 10 pe plaja. Altfel nu, caci era deja bronzat si pediatra mi-a recomandat sa i-o scot, ca sa-si faca baia de soare (vitamina D). In toate excursiile noastre la mare i-am scos Vigantolul din "program". (tot la recomandarea pediatrei). Anul acesta ii voi lua una de "baietel male" (cum se autodenumeste).
    Ideea e ca depinde si de copil, de reactia lui la razele soarelui. In cazul nostru Andrei are pielea destul de alba, a lui Tati, dar are pigmentul meu (slava Cerului!! :P). Noi ajungem la mare cu el deja bronzat din parc (ca tractoristii, cu urme de tricou si pantaloni scurti)

    Vacanta placuta celor doi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, se cheama ABCDerm si a fost vreo 35 Ron. Noi am terminat-o in cele 3 saptamani (total pe vara trecuta) de mare, folosind-o asa cum ti-am zis in comentul anterior.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru sfaturi, Vio, o sa intreb si doctorita daca mai merge crma de vara trecuta :) Daca nu, o sa incercam si noi ABCDerm.

    RăspundețiȘtergere
  4. De obicei, stiu ca au termen de valabilitate 1 an de la deschidere. Noi am folosit tot Nivea spray si ne-a placut foarte mult, intra repede in piele si e usor de folosit iar la copil ii pace ca e colorata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim, Andreea, nu stiam ca exista si varianta color :)

    RăspundețiȘtergere