Pagini

vineri, 14 februarie 2014

Cum alegem hainele bebelusului?

Stiu ca v-am promis ca in urmatorul articol o sa prezint toaleta bebelusului, insa pana voi finaliza materialul, am hotarat sa abordez un subiect apparent banal: cum alegem hainele bebelusului.
Foarte important pentru confortul bebelusului este ca hainutele care vin in contact direct cu pielea sa fie din bumbac 100%.
Una din greselile cele mai frecvente pe care o fac parintii este alegerea de body-uri cat mai frumos colorate, uitand ca de cele mai multe ori vopselele textile sunt toxice si provoaca uneori reactii alergice si eruptii cutanate. Astfel, cel mai bine este (in primele luni de viata ale copilului) ca hainutele care vin in contact direct cu pielea sa fie albe.
Tot pentru igiena si confortul copilului se recomanda sterilizarea hainutelor prin calcare la temperatura mare (hainutele vor fi calcate pe dos pentru sterilizarea partii care vine in contact cu pielea). Hainutele colorate nu pot fi spalate sau calcate la 90 de grade, un alt motiv pentru care body-urile sa fie simple si albe.
Atunci cand imbracam bebelusul e important sa tragem de hainute, nu de membrele fragile ale nou-nascutului, asa incat acestea trebuie sa fie elastice. Inainte sa cumparati body-uri, pijamale sau bluzite verificati urmatorul lucru: introduceti degetul mare si degetul aratator pe maneca si departati-le. Daca materialul se intinde atunci vom putea scoate din manecuta manuta bebelusului fara a-l trage sau brusca, daca insa materialul este rigid si nu cedeaza (de cele mai multe ori din cauza unor cusaturi sau intarituri), nu achizitionati produsul, oricat de dragalas ar fi, deoarece veti fi dezamagiti.
In primele luni incercati sa cumparati body-uri cu capse in locul celor care se trag pe cap, la fel si la pijamalute capse de sus (de la gat) pana la glezne pe ambele picioare sau macar pe un picior.
Detergentul cu care spalati hainutele nu trebuie sa fie neaparat pentru bebelusi, insa hainutele trebuie clatite foarte bine. Daca bebe are pielea mai sensibila folositi un detergent antialergic.
Si nu uitati: nu tot ce este mai scump este si mai bun! Am avut experiente neplacute si cu unele hainute de la mothercare (iesea culoarea din ele), next (intarituri la maneca). Body-urile de la H&M, Z si Tex baby (carrefour) au fost preferatele mele.
 
In prima luna de viata nu veti avea nevoie de mai mult de 10 body-uri, 6 pijamale si 4 scutece de bumbac (daca vreti sa il infasati).
 
Nu recomand sosetele deoarece stingheresc circulatia periferica a bebelusului.
 
Este bine sa va cumparati de la inceput haine de marimi diferite, pentru primele 3 luni pentru ca in aceasta perioada nu o sa aveti timp de cumparaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu